5 tips som alle mødre trenger for å skape balanse i livet

Verifierat av

Lina Eriksson

Holistisk Coach

5 tips som alle mødre trenger for å skape balanse i livet

Verifierat av

Lina Eriksson

Holistisk Coach

Hva gjorde jeg med all tiden min før jeg fikk barn? Det er et spørsmål som sannsynligvis alle foreldre stiller seg. Plutselig lever du et liv hvor barnas behov er høyt prioritert og dine egne behov ofte ender med å henge etter. Da kan det være greit å tenke over hva du må endre på for å skape sunnere forutsetninger i hverdagen. I denne artikkelen får vi veiledning av den holistiske coachen Lina til å gradvis skape et mer balansert liv som foreldre.

1. Bevisstgjøre

Det første trinnet for å finne balanse i livspuslespillet og skape en langsiktig endring handler om bevissthet om hvordan du lever i den nåværende situasjonen. Hva er du fornøyd med og hva vil du endre?

Som en øvelse kan du se på og beskrive ulike områder av livet ditt. Disse områdene kan være fysisk helse, psykisk helse, karriere, familieliv, restitusjon, bolig og relasjoner. Det kan være fint å bruke papir og blyant slik at du får et klart bilde av alle områder av livet ditt. Tenk over hva du trives med på hvert enkelt område og hva du ikke trives med akkurat nå. Du har kanskje ikke mulighet til å endre akkurat alt du ønsker – men hva er viktigst for å finne balanse mellom de ulike områdene i livet ditt?

2. Fokuser på de rette tingen

Mange av oss, ikke minst foreldre, bærer med seg mye bekymring i hverdagen. All denne bekymringen har en tendens til å tappe oss for energi. Et forsøk på å bli kvitt angsten kan være å stoppe opp for å spørre deg selv om angsten er noe du kan påvirke? Hvis du innser at det handler om unødvendig bekymring som du faktisk ikke kan påvirke – prøv å akseptere det. Tenk så over hva i livet ditt du kan påvirke og hva som gir deg energi. Skriv det ned! Kanskje du kan ha det som bakgrunn på telefonen eller som en lapp på inngangsdøren som en konstant påminnelse.

3. Skap gode vaner

Har du tenkt på at når du bevisst bestemmer deg for en vane og gjentar den, så vil det snart skje av seg selv? Dette er nøkkelen til å skape og opprettholde en god vane. På samme måte er det gjentakelse av en atferd som skaper «dårlige» vaner som kan føles vanskelige å bryte.

Tenk over om det er vaner du ønsker å bringe inn i livet ditt, og om det er vaner du vil kvitte deg med. Kanskje du til og med kan bytte ut en dårlig vane med en som du vil ha? Det kan være å bytte ut scrolling på telefonen om kvelden for å lese en bok. Å slippe all småryddingen etter barna på kveldene og heller akseptere rotet og gå en tur?

4. Øvelse gjør mester – øv for å restituere deg

Hva som utgjør restitusjon etter fødselen er høyst individuelt, og det er bare du selv som vet hvordan du skal innhente deg på best mulig måte. Generelt beskrives restitusjon som noe som får deg til å «bare være». Å bare være er noe som kan føles vanskelig i småbarnsårene, men det er også et spørsmål om vane og en repetisjon av ting du ønsker å ta inn i livet ditt som snart kommer til å bli en vane. Derfor kan du prøve å gjøre noe annet enn det du vanligvis gjør når barna har sovnet for kvelden. Kanskje tenne et lys, sette på beroligende musikk og slappe av i sofaen? Jo mer du trener på restitusjon, jo mer tilstede vil du sannsynligvis føle deg i hverdagen.

5. Skap balanse i livet med fornuftige mål

Husk å være forsiktig med deg selv når du vurderer livet ditt og hvilke vaner du ønsker. Døgnet har faktisk bare 24 timer (vi vet, det føles mindre enn det med barn) og de mest essensielle behovene må komme først. Mens én treningsøkt i uken ville ha følt minimalt ut for et par år siden, er det kanskje akkurat passe nå for tiden?

Det er sunt å strebe etter en god balanse i livet. Spesielt når man blir mor – for vi mødre er eksperter på å sette oss selv foran barna våre. Samtidig vet vi alle at en lykkelig mor er en god mor! Så når du føler at det er på tide med en endring, og hvis du vil begynne å prioritere deg selv mer, husk at du ikke trenger å ha skyhøye mål. Det er nok sunnere å senke kravene til seg selv og verdsette de små tingene.

Er du interessert i personlig coaching? Da kan du kontakte vår helsecoach Lina på www.coachbylina.com eller coachbylina@gmail.com

baby-journey-app

Du kanske även är intresserad av

  • Klar til å føde? Her er 8 tips for å få i gang fødsbabelen

    I sluttfasen av svangerskapet kan det føles som om tiden går i sneglefart og savnet etter din baby er enormt. Derfor er det kanskje ikke så rart at det finnes en mengde husmortriks for å sette i gang fødselen (til…
  • 7 sikre tegn på at fødselen er nær

    For mange kan det føles tøft på slutten av tredje trimester, og ikke bare på grunn av babyen som vokser i magen. Usikkerheten om når du får møte den lille krabaten, er minst like utfordrende. Sannheten er at vi ikke…
  • Få barnet til å sove i sin egen seng

    Hvordan får du barnet ditt til å sovne og ikke våkne om natten, og når er det på tide for barnet å sove i sin egen seng? Det varierer fra familie til familie hvilke sovevaner som fungerer best. Dette fordi…
  • Sex og samliv etter fødsel

    Noen kommer raskt i gang med samlivet etter fødsel, men for mange tar det tid. Å få barn er en stor omstilling og det er slett ikke uvanlig at sexlivet blir annerledes enn før. Det er ingen fastsatt tidsbegrensning for…
  • Mekanisk tøyning av livmorhals: her er alt du trenger å vite

    Er du klar til å føde? Mekanisk tøyning av livmorhals er en måte å hjelpe kroppen til å fremskynde starten av fødselen på en naturlig måte. I denne artikkelen går vi gjennom alt du trenger å vite før en eventuell…
  • Bekkenbunnstrening for gravide

    Har du opplevd bekkenløsning (bekkensmerter) under graviditeten din? Bekkenløsning er vanlig, men kan være svært smertefullt og hindre deg fra å leve et normalt liv. Det finnes likevel øvelser og trening av bekkenbunnen som kan lette bekkenløsningen under graviditeten –…
  • Høyt blodtrykk og svangerskapsforgiftning

    Under graviditeten er det risiko for høyt blodtrykk og organskader, såkalt svangerskapsforgiftning eller preeklampsi. I denne artikkelen går vi gjennom og beskriver hva svangerskapsforgiftning er. Høyt blodtrykk (arteriell hypertensjon) forekommer i omtrent åtte prosent av alle svangerskap i Sverige. Av…

    Artillerigatan 16

    114 52 Stockholm

    Baby Journey

    Vilkår

    Last ned appen vår!

    ladda ner i appstore

    Copyright © Baby Journey

    Copyright © Baby Journey

    Mobile footer