Kan barn bli overstimulert?

Kan barn bli overstimulert?

Små barn har behov for å utforske og bli stimulert, men også å søke trygghet, hvile og søvn. De er ikke helt i stand til å fornemme når de trenger å slappe av, da reguleringsevnene fortsatt er under utvikling, og derfor trenger de hjelp fra deg som forelder.

Hvordan blir barn overstimulert?

Som foreldre liker vi å stimulere barna våre ved å hjelpe dem med å utvikle seg. Barn kan imidlertid lett bli overstimulert når de får for mange opplevelser, smaker, lyder og aktiviteter som de ikke vet hvordan de skal håndtere.

Alle barn er forskjellige – noen tar til seg alle inntrykkene rundt seg og blir relativt fort slitne, mens andre kan slappe av i støyete omgivelser. Noen ganger kan barn virke rastløse eller aktive når de faktisk er slitne, noe som fører til overtretthet. For at barnet ikke skal bli overtrøtt eller overstimulert, er det viktig å prøve å lytte til barnets signaler og hjelpe barnet til å roe seg ned ved behov.

Å forstå disse signalene er noe som skjer over tid, men noe som vanligvis hjelper, er å ha faste rutiner og struktur i hverdagen. Det blir lettere for deg som forelder å planlegge både lek og hvile, samtidig som det gir trygghet og forutsigbarhet for mange barn. Husk alltid at som forelder er du en ekspert på å forstå barnet ditt og dets behov.

Barn kan trenge ekstra restitusjon og trygghet når de opplever endringer og mange nye inntrykk. De kan også bli mer engstelige og trenge mer nærhet etter hvert som de tilegner seg nye evner. Bli kjent med barnet ditt og gjør det som er best for deg som familie.

baby-journey-app

Du kanske även är intresserad av

  • Klar til å føde? Her er 8 tips for å få i gang fødsbabelen

    I sluttfasen av svangerskapet kan det føles som om tiden går i sneglefart og savnet etter din baby er enormt. Derfor er det kanskje ikke så rart at det finnes en mengde husmortriks for å sette i gang fødselen (til…
  • 7 sikre tegn på at fødselen er nær

    For mange kan det føles tøft på slutten av tredje trimester, og ikke bare på grunn av babyen som vokser i magen. Usikkerheten om når du får møte den lille krabaten, er minst like utfordrende. Sannheten er at vi ikke…
  • Få barnet til å sove i sin egen seng

    Hvordan får du barnet ditt til å sovne og ikke våkne om natten, og når er det på tide for barnet å sove i sin egen seng? Det varierer fra familie til familie hvilke sovevaner som fungerer best. Dette fordi…
  • Sex og samliv etter fødsel

    Noen kommer raskt i gang med samlivet etter fødsel, men for mange tar det tid. Å få barn er en stor omstilling og det er slett ikke uvanlig at sexlivet blir annerledes enn før. Det er ingen fastsatt tidsbegrensning for…
  • Mekanisk tøyning av livmorhals: her er alt du trenger å vite

    Er du klar til å føde? Mekanisk tøyning av livmorhals er en måte å hjelpe kroppen til å fremskynde starten av fødselen på en naturlig måte. I denne artikkelen går vi gjennom alt du trenger å vite før en eventuell…
  • Bekkenbunnstrening for gravide

    Har du opplevd bekkenløsning (bekkensmerter) under graviditeten din? Bekkenløsning er vanlig, men kan være svært smertefullt og hindre deg fra å leve et normalt liv. Det finnes likevel øvelser og trening av bekkenbunnen som kan lette bekkenløsningen under graviditeten –…
  • Høyt blodtrykk og svangerskapsforgiftning

    Under graviditeten er det risiko for høyt blodtrykk og organskader, såkalt svangerskapsforgiftning eller preeklampsi. I denne artikkelen går vi gjennom og beskriver hva svangerskapsforgiftning er. Høyt blodtrykk (arteriell hypertensjon) forekommer i omtrent åtte prosent av alle svangerskap i Sverige. Av…

    Artillerigatan 16

    114 52 Stockholm

    Baby Journey

    Vilkår

    Last ned appen vår!

    ladda ner i appstore

    Copyright © Baby Journey

    Copyright © Baby Journey

    Mobile footer