Skann QR-koden med mobilkameraen for å hente appen.
Noe som mange gravide tror de må gi opp mens de venter barn, er ost av ulike typer. Dette skyldes bakterien listeria, som kan finnes i enkelte oster. Men selv om noen oster bør unngås, finnes det en rekke oster som er helt greie å spise!
Listeria er en bakterie som kan forårsake sykdom hos gravide og personer med svekket immunforsvar. Bakterien finnes i naturen og dermed også i enkelte råvarer for mat, og kan sette seg på utstyr hvor det produseres mat. Derfor kan den være vanskelig å bli kvitt – spesielt siden listeria kan leve i kulde og helt uten oksygen.
All ost som tilberedes og varmes opp til 70 grader er også trygg å spise, uavhengig av type, og dette er fordi listeria dør ved oppvarming til 70 grader.
Hvis det ikke står på ostepakken at osten er laget av ubehandlet/upasteurisert melk, kan du anta at melken er pasteurisert og derfor er trygg å spise. Det er imidlertid et par oster du bør unngå selv om de er laget av pasteurisert melk. Dette er mugg- og stivningsoster som brie, gorgonzola, chèvre, vacherol og taleggio.
Kilde: [Livsmedelsverket](https://fragor.livsmedelsverket.se/org/livsmedelsverket/d/vilka-ostar-kan-jag-ata-som-gravid-rd8h/)
Copyright © Baby Journey
Annonsør
Vilkår
Last ned appen vår her
Copyright © Baby Journey