Skann QR-koden med mobilkameraen for å hente appen.
For 2 personer Tilberedelsestid: 40 minutter
Ingredienser:
2 stykker laksefilet (ca. 500g totalt) uten skinn
2-3 zucchini
2 dl Quinoa
Sesamfrø
Til Miso-marinaden:
½ dl miso
3 ss soya
2 ss honning
For den kremete urtesausen:
½ dl gresk yoghurt eller creme fraiche
½ dl majones
1 klype fersk koriander
1 fedd hvitløk
1 ss miso
1 ss honning
1 ss limejuice
Salt og pepper etter smak
Gjør dette:
1. Sett ovnen på 200C. Skjær laksen i 2 cm tykke terninger. Bland alle ingrediensene til miso-marinade og bland deretter inn lakseterningene slik at de får en god mengde marinade rundt seg. Legg laksen på bakepapir, dryss over sesamfrø og sett deretter i ovnen i 15 minutter.
2. Kok quinoaen etter instruksjonene på pakken. Tips! Jeg tilsetter alltid en kyllingbuljong også, da får quinoaen en ekstra god og fyldig smak.
3. Bland alle ingrediensene til urtesausen i en blender, hell over i en bolle, og den er klar til servering.
4. Bruk en potetskreller og lag «tagliatelle» av zucchinien til du kommer til midten – unngå midtdelen da den er flassende. Ha tagliatellen i urtesausen slik at den får smak av sausen.
5. Legg alt på en tallerken og nyt måltidet! Denne retten er like god enten den er kald, varm eller lunken.
To sunne ingredienser for deg som er gravid:
Laks Laks er full av Omega 3, som er spesielt viktig for fosteret når du er gravid. Det er et næringsstoff som ikke kan finnes så lett i andre matvarer. Velg oppdrettslaks og unngå villfanget laks fra Østersjøen, Bottenviken, Vänern eller Vättern.
Quinoa er et frø som er fullt av protein, fiber og jern. Den inneholder blant annet kalsium og magnesium, som er viktig å få i seg under svangerskapet. For deg som er vegetarianer, er dette en veldig god måte å få i deg proteiner på!
Skrevet av Diana Gran – @dianasdeliciousdiary
Copyright © Baby Journey
Annonsør
Vilkår
Last ned appen vår her
Copyright © Baby Journey