Følg svangerskapet ditt uke for uke med Baby Journey!

Skann QR-koden med mobilkameraen for å hente appen.

Slik finner du riktig bleie

Slik finner du riktig bleie

Sponsrat av Rema 1000

Det finnes mange bleier på markedet, og valgmulighetene er nesten uendelige. Så hvordan skal du egentlig vite hvilken bleie du bør velge? Her er noen enkle tips som gjør bleiejakten litt enklere.

1. Velg allergivennlige bleier

Babyens hud er tynnere og mer sensitiv enn din, og trenger ekstra omtanke. Første bud er derfor å velge produkter som er tilpasset sart og sensitiv hud. REMA 1000-bleiene er skånsomme, superabsorberende og fleksible. I tillegg er de SvanemerketFSC-merket og godkjent av Astma- og Allergiforbundet. Det gjør REMA 1000-bleiene til et trygt og godt valg.

2. Velg riktig størrelse

Det viktigste er at bleien til babyen din har god passform, høy sugeevne og holder babyhuden tørr. I tillegg må bleien holde på det den skal. Bleiestørrelsen bør derfor tilpasses babyens vekt, men også hvor mye babyen din tisser. Noen ganger kan det være lurt å gå opp en størrelse – spesielt om natten.

Tips! De fleste bleiemerker kommer i ulike størrelser, og er inndelt etter produktnavn og vektklasse. REMA 1000-bleiene finnes både som vanlige bleier og buksebleier, i en rekke ulike størrelser. Det gjør det enkelt å finne en billig og god bleie som sitter akkurat som den skal babyen din.

Pssst! Få 50 % priskutt på bleier hos REMA 1000 med REMA-appen!

3. Skift ofte nok

Hyppige bleieskift forebygger sår og rød babystump, eksem og kløe. Sørg derfor for at det ikke går for lang tid mellom hver gang du bytter bleie på minsten. Spedbarn tisser gjerne lite og ofte, og bør som regel ha 6-9 bleieskift i døgnet. Eldre babyer kan ha færre skift.

4. Velg skånsomme stelleprodukter

Du trenger faktisk ikke all verdens produkter for å vaske og stelle babyen din. Tørre stellekluter, vann og litt babyolje er tilstrekkelig for vanlige bleieskift. Hvis babyen din har sår og rød stump, kan du smøre med litt sinksalve mellom hvert skift.

Tips! Hos REMA 1000 finner du alt du trenger til bleieskiftene.

5. La huden få luft

Små babyrumper har gjerne bleie på store deler av døgnet. La babyen din få ligge litt uten bleie på stellematten, eller legg et håndkle i lekegrinden, slik at minsten kan sprelle litt uten bleie – og huden kan få puste litt mellom skiftene.

baby-journey-app

Du kanske även är intresserad av

  • Klar til å føde? Her er 8 tips for å få i gang fødsbabelen

    I sluttfasen av svangerskapet kan det føles som om tiden går i sneglefart og savnet etter din baby er enormt. Derfor er det kanskje ikke så rart at det finnes en mengde husmortriks for å sette i gang fødselen (til…
  • 7 sikre tegn på at fødselen er nær

    For mange kan det føles tøft på slutten av tredje trimester, og ikke bare på grunn av babyen som vokser i magen. Usikkerheten om når du får møte den lille krabaten, er minst like utfordrende. Sannheten er at vi ikke…
  • Få barnet til å sove i sin egen seng

    Hvordan får du barnet ditt til å sovne og ikke våkne om natten, og når er det på tide for barnet å sove i sin egen seng? Det varierer fra familie til familie hvilke sovevaner som fungerer best. Dette fordi…
  • Sex og samliv etter fødsel

    Noen kommer raskt i gang med samlivet etter fødsel, men for mange tar det tid. Å få barn er en stor omstilling og det er slett ikke uvanlig at sexlivet blir annerledes enn før. Det er ingen fastsatt tidsbegrensning for…
  • Mekanisk tøyning av livmorhals: her er alt du trenger å vite

    Er du klar til å føde? Mekanisk tøyning av livmorhals er en måte å hjelpe kroppen til å fremskynde starten av fødselen på en naturlig måte. I denne artikkelen går vi gjennom alt du trenger å vite før en eventuell…
  • Bekkenbunnstrening for gravide

    Har du opplevd bekkenløsning (bekkensmerter) under graviditeten din? Bekkenløsning er vanlig, men kan være svært smertefullt og hindre deg fra å leve et normalt liv. Det finnes likevel øvelser og trening av bekkenbunnen som kan lette bekkenløsningen under graviditeten –…
  • Høyt blodtrykk og svangerskapsforgiftning

    Under graviditeten er det risiko for høyt blodtrykk og organskader, såkalt svangerskapsforgiftning eller preeklampsi. I denne artikkelen går vi gjennom og beskriver hva svangerskapsforgiftning er. Høyt blodtrykk (arteriell hypertensjon) forekommer i omtrent åtte prosent av alle svangerskap i Sverige. Av…

    Copyright © Baby Journey

    Copyright © Baby Journey

    Mobile footer