Skann QR-koden med mobilkameraen for å hente appen.
For 2 personer
Tilberedelsestid: 50 minutter
Ingredienser til bønneburgeren:
1 boks kidney- eller svarte bønner (250 g)
1 egg
1/2 kopp brødsmuler
1/2 løk
2 ss soya
1 ss paprikapulver
En klype chiliflak
Salt og pepper etter smak
Tilbehør:
2 burgerbrød av hvilken som helst variant, jeg foretrekker briochebrød
Du kan velge innholdet i burgeren etter din smak, jeg foretrekker:
Grønn salat rødløk
Most avokado
Stekt egg Cheddar eller annen ost
Majones
Ketchup
500 g poteter (vanlige eller søtpoteter)
Gjør dette:
1. Bland røren til bønneburgeren i en blender eller med en stavmikser. Sett i fryseren i 15 minutter, da blir det lettere å forme biffene.
2. Når det har gått 15 minutter, ta ut røren og form biffene i den størrelsen du foretrekker.
3. Sett ovnen på 225 grader. Lag potetbiter av potetene og sett i ovnen med olje, salt og pepper i ca 30 minutter eller til potetene er ferdige.
4. Stek dem i olje i ca 5 minutter på hver side ved middels høy temperatur.
5. Plasser bønneburgeren på hamburgerbrødet og ta på tilbehøret du har valgt.
6. Server med bakte poteter/søtpoteter.
Sunne ingredienser for deg som er gravid:
Kidneybønner er en «supermat» for gravide, spesielt hvis du er vegetarianer, da de er det beste alternativet til kjøtt med sitt høye jernnivå – som gravide ofte har for lite av! Kidneybønner har også mye magnesium som kan hjelpe mot kramper, er fulle av antioksidanter og er betennelsesdempende.
*Skrevet av Diana Gran – @dianasdeliciousdiary*
Copyright © Baby Journey
Annonsør
Vilkår
Last ned appen vår her
Copyright © Baby Journey