For 2 personer
Koketid: ca 20 min
Ingredienser
3 dl Quinoa
5 dl vann
1 kylling- eller grønnsaksbuljongterning
1 gul løk
250 gram champignon
1 dl matfløte / vegetabilsk fløte
1 dl revet parmesan
Olivenolje og smør
Salt, pepper
Eventuelt litt trøffelolje.
1. Varm litt olivenolje i en liten kjele. Når oljen er varm, tilsett quinoaen og rør over høy varme i 1 minutt. Hell vannet i kjelen med quinoaen og tilsett buljongterningen. Kok under lokk på middels varme i ca 20 minutter.
2. Hakk løken og skjær soppen i terninger. Stek løken i en stor stekepanne på middels varme i litt olivenolje i ca. 4 minutter. Fjern løken fra varmen og sett den til side på en tallerken.
3. Stek soppen i samme stekepanne som du brukte til løken. Stek på høy varme til all væsken forsvinner (ca. 3 minutter). Tilsett olivenolje og stek til soppen er gyllenbrun, det tar ca. 5 minutter.
4. Tilsett løk, quinoa og fløte i stekepannen med soppen. Salt og pepper etter smak. Bland om.
5. Topp quinottoen med revet parmesan, flaksalt og svart pepper.
6. Tips! Personlig elsker jeg å toppe med litt trøffelolje og/eller litt god olivenolje.
Tre sunne ingredienser for deg som er gravid: Quinoa er et frø og er full av protein, fiber og jern. Den inneholder blant annet kalsium og magnesium, som er viktig å få i seg under svangerskapet. For deg som er vegetarianer er quinoa, en veldig god måte å få i seg proteiner på. Parmesan er en ost som er tillatt å spise under graviditet. Parmesan er en god ingrediens for å få kalsium som trengs for babyens vekst og beinutvikling. Sopp er full av vitaminer og fiber som hjelper mot forstoppelse, som er vanlig under graviditet.
Skrevet av Diana Gran – @dianasdeliciousdiary
Copyright © Baby Journey
Annonsør
Vilkår
Last ned appen vår her
Copyright © Baby Journey