Oppskrift: Tre-retters meny til Valentinsdagen

Oppskrift: Tre-retters meny til Valentinsdagen

Har du tenkt på hvordan alle høytider ofte dreier seg om mat? Og det er ikke så rart – mat fører oss sammen! Selv Valentinsdagen, som er en noe mindre høytid, forbindes nok ofte med mat. Men for første gang noensinne handler det kanskje ikke om en middag på favorittrestauranten din. Nei, i stedet velger mange av oss å tilbringe denne dagen hjemme, og hva passer vel da bedre enn å lage en treretters meny?

Å gå ut og spise middag er hyggelig, det er det ingen tvil om. Men å lage middag sammen er også hyggelig, og det åpner for mange muligheter til å utforske noe nytt sammen. Enten det er en ny matrett, selve matlagingen, eller rett og slett å gå inn helhjertet for å leke mesterkokk for en kveld – matlaging gir oss en anledning til å tilbringe tid sammen. Og hva handler Valentinsdagen om hvis ikke nettopp det? Så ta på deg forkleet, slå på favorittmusikken og utforsk kjøkkenet sammen på søndag!

Dette er en tre-retters meny som er laget og valgt ut kun for Valentinsdagen. Smaker fra havet er ispedd rotgrønnsaker og urter gjennom både forretten og hovedretten, som avsluttes med en lett sjokolademousse.

Trerätters alla hjärtans dag middag

Kamskjell med pastinakkpuré
Tid: 30 minutter

alla hjärtans dag middag

 

Ingredienser:
2 pastinakker
1 ss smør
0,5-1 dl melk etter eget valg
salt og pepper
0,5 dl olivenolje
0,5 sitron (juice)
ca 5 sukkererter
1 dl urter etter eget valg (f.eks. gressløk, persille og mynte)
2-3 valnøtter
6 kamskjell
olivenolje + smør til å steke i

Gjør dette:

1. Skjær pastinakkene i biter på ca 2×2 cm.
2. Kok opp vann i en kjele.
3. Legg pastinakkene ned og stek dem til de er myke i ca 15 minutter.
4. I mellomtiden kan du helle olivenolje, krydder og sitron i en blender. Bearbeid til alt er godt blandet.
5. Skyll og skjær sukkerertene i små biter.
6. Mos så pastinakkene med en gaffel og bland inn smør mens de er varme.
7. Tilsett melk litt om gangen til du har en jevn puré.
8. Smak til med salt og pepper.
9. Varm en stekepanne med olivenolje. Legg ned en stor klatt smør når stekepannen har blitt varm og stek kamskjellene i ca 45 sekunder på hver side.
10. Server kamskjellene med pastinakkpuré, drypp over urteoljen og dryss på sukkererter og valnøtter.
11. Klar!

Ovnsbakt laks med rotfrukter og persillekrem
Tid: tilberedning ca 30 minutter + 1 time i ovn og kjøleskap

tre-ratters-meny

Ingredienser:
Ca 300 g poteter
Ca 250-300 g laksefilet
3-4 gulrøtter, gjerne i forskjellige farger
Ca 50 g sukkererter
1 pose mangold (65 g)
0,5 dl mandler
0,5 dl olivenolje
salt
Syltede reddiker:
200 g reddiker
1 dl eddik
1,5 dl sukker
3 dl vann
1 ts sennepsfrø (valgfritt)
en klype salt

Persillekrem:
2 dl creme fraiche
en håndfull persille
0,5 sitron (juice)
salt & pepper

Gjør dette:
1. Start med å sylte reddikene: Skjær dem i tynne skiver med mandolin og kok opp resten av ingrediensene til sukkeret har løst seg opp.
2. Vend reddikene inn i den varme blandingen og rør. Sett i kjøleskapet i minst 1 time.
3. Forvarm ovnen til 200 grader.
4. Skyll potetene godt og legg i en bolle. Hell over rikelig med olivenolje og salt.
5. Vend potetene i en ovnssikker form og sett i ovnen i ca 45 minutter. Still inn timeren på 10 minutter til å begynne med.
6. Del gulrøttene på langs og hell i samme bolle som potetene. Bland igjen med olivenoljen.
7. Når timeren går av – legg gulrøttene oppå potetene og sett tilbake i ovnen. Still inn timeren på 15 minutter.
8. Legg laksen i en ildfast form og dryss over salt og pepper. Når timeren går av, setter du laksen på 15-20 minutter.
9. Slik lager du sausen: hakk persillen og bland med sitron, salt og pepper. Smak til.
10. Kok opp vann og salt, tilsett sukkerertene og kok dem i 2-3 minutter.
11. Varm opp en tørr stekepanne og rist mandlene i ca 5 minutter. Bland på nytt kontinuerlig.
12. Server mangold, kokte sukkererter, rotfrukter og laks med persillesausen, syltede reddiker og brente mandler.
13. Klar!

Hvit sjokolademousse med pasjonsfrukt og kokos
Tid: 30 minutter + 1 time i kjøleskapet

alla-hjartans-dag-middag

Ingredienser:
150 g hvit sjokolade
1 eggeplomme
2,5 dl kremfløte
1 pasjonsfrukt
en håndfull ristede kokoschips
bringebær (ca 4-6 stk)

Gjør dette:
1. Smelt den hvite sjokoladen i et vannbad. Rør og følg med så det ikke brenner seg.
2. Pisk eggeplommen og bland gradvis inn i den hvite sjokoladen til du har en jevn krem.
3. Pisk fløten hardt.
4. Hell sjokoladekremen i fløten og press sitronen. Bland.
5. Sett moussen i kjøleskapet en stund eller hell over i et glass umiddelbart. Spray den hvis du vil ha et fint mønster.
6. La avkjøle i minst en time.
7. Toppes med pasjonsfrukt, bringebær og ristede kokoschips rett før servering.
8. Klar!

Flere oppskrifter på Baby Journey finner du HER.

baby-journey-app

Du kanske även är intresserad av

  • Klar til å føde? Her er 8 tips for å få i gang fødsbabelen

    I sluttfasen av svangerskapet kan det føles som om tiden går i sneglefart og savnet etter din baby er enormt. Derfor er det kanskje ikke så rart at det finnes en mengde husmortriks for å sette i gang fødselen (til…
  • 7 sikre tegn på at fødselen er nær

    For mange kan det føles tøft på slutten av tredje trimester, og ikke bare på grunn av babyen som vokser i magen. Usikkerheten om når du får møte den lille krabaten, er minst like utfordrende. Sannheten er at vi ikke…
  • Få barnet til å sove i sin egen seng

    Hvordan får du barnet ditt til å sovne og ikke våkne om natten, og når er det på tide for barnet å sove i sin egen seng? Det varierer fra familie til familie hvilke sovevaner som fungerer best. Dette fordi…
  • Sex og samliv etter fødsel

    Noen kommer raskt i gang med samlivet etter fødsel, men for mange tar det tid. Å få barn er en stor omstilling og det er slett ikke uvanlig at sexlivet blir annerledes enn før. Det er ingen fastsatt tidsbegrensning for…
  • Mekanisk tøyning av livmorhals: her er alt du trenger å vite

    Er du klar til å føde? Mekanisk tøyning av livmorhals er en måte å hjelpe kroppen til å fremskynde starten av fødselen på en naturlig måte. I denne artikkelen går vi gjennom alt du trenger å vite før en eventuell…
  • Bekkenbunnstrening for gravide

    Har du opplevd bekkenløsning (bekkensmerter) under graviditeten din? Bekkenløsning er vanlig, men kan være svært smertefullt og hindre deg fra å leve et normalt liv. Det finnes likevel øvelser og trening av bekkenbunnen som kan lette bekkenløsningen under graviditeten –…
  • Høyt blodtrykk og svangerskapsforgiftning

    Under graviditeten er det risiko for høyt blodtrykk og organskader, såkalt svangerskapsforgiftning eller preeklampsi. I denne artikkelen går vi gjennom og beskriver hva svangerskapsforgiftning er. Høyt blodtrykk (arteriell hypertensjon) forekommer i omtrent åtte prosent av alle svangerskap i Sverige. Av…

    Artillerigatan 16

    114 52 Stockholm

    Baby Journey

    Vilkår

    Last ned appen vår!

    ladda ner i appstore

    Copyright © Baby Journey

    Copyright © Baby Journey

    Mobile footer