Intervju med Hanna om livet som tvillingmamma

Intervju med Hanna om livet som tvillingmamma

Da Hanna fant ut at hun ventet tvillinger, ble hun sjokkert, men også nysgjerrig på den reisen som lå foran henne. I dette intervjuet forteller hun om graviditeten og sitt første år som tvillingmamma!

Du har nesten vært mamma for tvillingjentene dine i ett år – GRATULERER! Hvordan føles det?
Å takk! Det føles helt surrealistisk og akkurat som jeg tror de fleste foreldre føler; det har gått så fort! Jeg har følt meg så utrolig takknemlig og glad i år, men det har også vært overveldende å gå fra to til fire.

Du har eneggede tvillinger – når i svangerskapet fant du ut at det var mer enn én baby i magen din? Hvilke følelser kom?
Jeg fant ut at det var tvillinger på min første ultralyd. Før jordmor rakk å si noe, så jeg tydelig to hoder, og utbrøt «Det er jo to der!». Jeg måtte også fortelle det til Johannes (samboeren min) via FaceTime og jeg trodde bildet satt fast på telefonen. Vi ble begge så sjokkerte! De første dagene kjente jeg mye angst da jeg visste så lite. Hvor stor og tung blir magen min? Hvordan kan jeg føde to babyer samtidig? Kan jeg amme? Mange spørsmål som jeg ikke visste svarene på, men med et vennepar som har tvillinger og etter mye kontakt med jordmødre/leger, roet jeg meg likevel raskt ned og kunne da nyte det og glede meg over det på en annen måte. Hvis jeg bare hadde visst da hvor bra alt ville bli!

Hvordan var graviditeten din?
Dessverre hadde jeg et veldig tøft svangerskap og det ene avløste det andre. Det verste var kvalmen som aldri ble bedre, og jeg kastet opp konstant de 8 månedene jeg var gravid. Jeg har sikkert kastet opp i hver eneste søppelbøtte i byen. Jeg prøvde å leve på de koselige øyeblikkene jeg hadde med magen, når jeg f.eks. kjente begge sparke samtidig. Det var fantastisk!

Var det noe du savnet under graviditeten i forbindelse med å vente tvillinger?
Jeg følte virkelig at vi var i trygge hender gjennom hele svangerskapet. Fordi jeg hadde et «høyrisikosvangerskap», gikk jeg på ultralyd annenhver uke gjennom hele svangerskapet og fikk alltid svar på alle spørsmålene jeg stilte.

Hvordan var fødselen?
Fødselen var virkelig det kuleste jeg har vært med på og en så sykt positiv opplevelse, selv om selve fødselen selvfølgelig var tung. Jeg ble igangsatt uke 37 og hadde forventet en lang prosess, men alt gikk relativt raskt og jeg sa visstnok til Johannes at «Jeg vil gjøre det igjen» akkurat da Alba (nummer 2) var ute. Så til dere vordende tvillingmødre som var som meg, livredde: en tvillingfødsel kan være flott og trenger ikke å være så vondt og tøft som du forestiller deg.

Hvordan har det første året som tvillingmor vært? Hva har vært vanskeligst og hva har vært enklere enn du først trodde?
Altså, dette har virkelig vært det flotteste året i livet mitt. Jeg så for meg at det ville være mye tøffere enn jeg tror å ha tvillinger. I og for seg har jeg ikke noe annet å sammenligne det med, men den doble kjærligheten man får tilbake hele tiden veier så mye mer. Jeg kan sitte lenge og se på dem mens de leker og ler sammen. Å se deres kjærlighet til hverandre er helt utrolig. Noe som er tøft er at jeg noen ganger føler meg utilstrekkelig, f.eks. når begge er triste og trenger en klem fra meg. Det er vanskelig å trøste to triste babyer samtidig.

Hva skulle du ønske at noen hadde fortalt deg under svangerskapet om å vente tvillinger, som du vil fortelle andre som er i samme situasjon nå?
Vi har alle så forskjellige opplevelser og følelser rundt ting, men jeg skulle ønske noen hadde kunnet forsikre meg om at det ikke trenger å være så vanskelig som du tenker deg. At en vaginal fødsel ikke trenger å være traumatisk, og at dobbelamming ikke nødvendigvis er så vrient. Men også å tørre å be om hjelp og støtte fra familie og venner.

Hanna Uggla er tvillingmor til jentene Mila og Alba. Jentene ble født 2. mars 2021 etter at Hanna var blitt igangsatt i uke 37. Du finner hennes instagram her.

 

baby-journey-app

Du kanske även är intresserad av

 • Klar til å føde? Her er 8 tips for å få i gang fødsbabelen

  I sluttfasen av svangerskapet kan det føles som om tiden går i sneglefart og savnet etter din baby er enormt. Derfor er det kanskje ikke så rart at det finnes en mengde husmortriks for å sette i gang fødselen (til…
 • 7 sikre tegn på at fødselen er nær

  For mange kan det føles tøft på slutten av tredje trimester, og ikke bare på grunn av babyen som vokser i magen. Usikkerheten om når du får møte den lille krabaten, er minst like utfordrende. Sannheten er at vi ikke…
 • Få barnet til å sove i sin egen seng

  Hvordan får du barnet ditt til å sovne og ikke våkne om natten, og når er det på tide for barnet å sove i sin egen seng? Det varierer fra familie til familie hvilke sovevaner som fungerer best. Dette fordi…
 • Sex og samliv etter fødsel

  Noen kommer raskt i gang med samlivet etter fødsel, men for mange tar det tid. Å få barn er en stor omstilling og det er slett ikke uvanlig at sexlivet blir annerledes enn før. Det er ingen fastsatt tidsbegrensning for…
 • Mekanisk tøyning av livmorhals: her er alt du trenger å vite

  Er du klar til å føde? Mekanisk tøyning av livmorhals er en måte å hjelpe kroppen til å fremskynde starten av fødselen på en naturlig måte. I denne artikkelen går vi gjennom alt du trenger å vite før en eventuell…
 • Bekkenbunnstrening for gravide

  Har du opplevd bekkenløsning (bekkensmerter) under graviditeten din? Bekkenløsning er vanlig, men kan være svært smertefullt og hindre deg fra å leve et normalt liv. Det finnes likevel øvelser og trening av bekkenbunnen som kan lette bekkenløsningen under graviditeten –…
 • Høyt blodtrykk og svangerskapsforgiftning

  Under graviditeten er det risiko for høyt blodtrykk og organskader, såkalt svangerskapsforgiftning eller preeklampsi. I denne artikkelen går vi gjennom og beskriver hva svangerskapsforgiftning er. Høyt blodtrykk (arteriell hypertensjon) forekommer i omtrent åtte prosent av alle svangerskap i Sverige. Av…

  Artillerigatan 16

  114 52 Stockholm

  Baby Journey

  Vilkår

  Last ned appen vår!

  ladda ner i appstore

  Copyright © Baby Journey

  Copyright © Baby Journey

  Mobile footer